13 Mayıs 2021 Perşembe

Doğal Probiyotik Sirke ne zaman süzülür nasıl yapılır


Elma sirkesi ne zaman süzülür , Doğal Probiyotik Sirke Tarifi ile süzme , Nezle ve Gripten Korumaya Yardımcı , Sirke tarifi , Sirke nasıl yapılır , elma sirkesi yapımı , sirkeli , sirke nasıl yapılır

Sirke Süzme  1-Öncelikle sirkemizi ne zaman süzeceğimize karar vereceğiz.Sirkemizi süzmede 2 metot takip edebiliriz.Bunlardan birini seçmeliyiz.Biri zaman, biri sirke anası
 A-öncelikle en az 8-12 hafta  beklemeli .Daha fazlada beklenebilir. 6 ay, bir yıl.Size kalmış.Zaman en iyi ilaçtır derler.Bazı özel şartlarla 3 yıl bekletilip süzülen sirkeler var.Beklemede esas olan meyve esansiyel şekerinin tamamen sirkeye dönüşmesi.
  B- Sirke üzerinde ince veya kalın Sirke ANAsı oluşur.Meyvemizin şeker oranına göre kalınlık değişir.Bu ana  8.haftadan sonra genelde çöker.(Şartlara göre değişebilir). Bekledikçe birkaç defa ANA oluşabilir.Ana çökünce kabaca sirkeleşme bitmiş diyebiliriz.Buda süzme için güzel bir işaret.Beklerseniz birkaç defa ana oluşabilir.
Sirke Anası:Sirke kurulumdan sonra sirke üzerinde selülözik deniz anasına benzeyen, yumuşak yarı saydam özellikte.Şeffaf , bütün halde ve zamanla kalınlaşır.(ayrı bir video konusu olacak)  2-Süzme vaktine karar verilince sirkede esas olan sirke kokusu ve tadı.Kontrol edilir.Sorun yoksa sirke süzüme hazır.Sirke yaptıkça tat ve kokuya aşinalık artar.Buda en iyi PH ölçerdir.
 3-Sirkemizi renksiz bir tülbentle yada ince delikli bir kevgir ile süzebiliriz.(Tül perde parçasıda olur.) posalı yada posasız süzüme göre seçim yapılır.
 4-Sirke süzülür.Süzülen sirke cam bir şişeye veya kavanoza alınır.Sirkenin hiçbir aşamasında plastik  kaplar  tavsiye etmiyoruz.Süzme esnasında etrafda sirke sinekleri belirebilir.Onlara göre ziyafet ortamı.Sakınmak gerekli.
5-Süzülen sirke kendi kabına tekrar alınıp 3-7 gün arası bez ile sıkıca kapatıp yine beklesin.Bu arada ihtiyaca göre kullanabilirsiniz.Bu beklemede tekrar ana oluşacaktır.Hava ile temas olduğu sürece ana süreci devam  eder.
Dilerseniz tamamen  kavanoza yada şişeye alıp saklama ve kullanma aşamasına geçebilirsiniz.(şişeleme ve yıllandırma ayrı bir video olacak.)
 6-Kalan posa atılır yada su eklenerek birkaç gün beklenir.Tekrar süzülür temizlik için kullanılabilir.İçilebilirde.Veya duşda son durulamada kullanılabilir.Bu posayı yiyenlerde var.Az miktar tabi.
7-Sirkemiz yeni süzülmede posalı hali şifa kaynağıdır.
8-Süzülen sirke yıllandırılacaksa posalı tavsiye ediyoruz.
9-İnternetten temin edeceğiniz Ph ölçerle sirkenizi ölçebilirsiniz.(Buda ayrı bir video)
10-Üçüncü bir yol daha var.Sirkemizi süzmeden tamamen kapakla sıkıca hava almayacak şekilde kapatıp.İstediğimiz zaman süzmek üzere  oda şartlarında bekletmek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder